تايپوگرافي در ايران به دليل عدم شناخت طراحان گرافيك از ويژگيها و چندوچون خط فارسي و نوع نگارش آن در اقلام مختلف خوشنويسي و يا تمايل به شيوهها و ملاكهاي زيباييشناسي و نوع نگارش در تايپوگرافي غرب، دچار مشكلات فراواني بوده و هست.
هرچند كه قصد نداريم حركتهاي درست و اصولي را از جانب طراحان باتجربه، ولو بسيار اندك ناديده بگيريم ولي بررسي و تجزيه و تحليل آثار موفق و ماندگار، بيانگر اين است كه هدف از «تايپوگرافي» ارسال هرچه مؤثر پيام و برقراري ارتباط و ايجاد تفهيم بيشتر نسبت به نوشتار عادي بوده است.
با گذشت زمان و توجه به هنر گرافيك و گسترش خدمات آن در جهت برقراري ارتباط تصويري، به اين مقوله توجه ويژهاي صورت گرفت و نيز كشف ظرفيتهاي بصري خط و در مواردي همراهي تصاوير با خط در طراحي عناوين، با علاقه بيشتري
دنبال شد.
چيزي كه در اين ميان ميتواند مورد توجه قرار گيرد اين است كه با اينكه «تايپوگرافي» دامنه استفاده زيادي نسبت به گذشته كه مختص به گرافيك و گاهي نقاشي ميشد ولي عدم استفاده آن در گرافيك محيطي و بهخصوص بناهاي معماري امروز، بسيار سؤالبرانگيز است. زيرا تاريخچه كاربرد خطوط در ايران نشان ميدهد كه در فرهنگ معماري اسلامي اين مقوله از جايگاه ويژهاي برخوردار بوده است.
فرمت فايل دانلودي:.rar
فرمت فايل اصلي: docx
تعداد صفحات: 72
حجم فايل:744 كيلوبايت
قيمت: 6,500 تومان
- شنبه ۳۰ مرداد ۹۵ ۱۳:۳۹
- ۹ بازديد
- ۰ نظر